Home | Bevándorlás | Visszailleszkedési támogatás a hazatérőknek. Elkaptunk egy levelet (+video)

Visszailleszkedési támogatás a hazatérőknek. Elkaptunk egy levelet (+video)

Az alábbi levélben részletes instrukciók olvashatók a Kanadából hazatérőknek a visszailleszkedési támogatást illetően, melyet a Kanadai Önkéntes Hazatérő és Reintegrációs Program foglal össze, az IOM (International Organization for Migration) Nemzetközi Migrációs Szervezet kiadásában. A költségeket a kanadai állam fedezi, mely maximálisan 2000 dollár lehet fejenként. A program körülbelül 7 ezer ember visszailleszkedésének segítésével számol.

Tisztelt Hazatérő!

visszailleszkedési támogatás01Az IOM budapesti irodája segítséget nyújt a hazatérést követő 6 hónap során. Az alábbiakban összefoglaljuk az Ön számára a visszailleszkedésti támogatás felhasználásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Kérem olvassa végig figyelmesen, és amennyiben további kérdése van, forduljon munkatársainkhoz bizalommal, akár személyesen, akár telefonon.

Kérjük, hogy a hazatérést követően maximum 2 héten belül vegyék fel a kapcsolatot az IOM Budapest irodával a (061) 472-25-01 telefonszámon. Az iroda hétfő, szerda és pénteken 10:00-12:00 és 14:00-17:00 között tudja fogadni az ügyfeleket.

Időpont egyeztetést követően személyes találkozóra kerül sor az IOM Budapest munkatársával, hogy megtervezzék a visszailleszkedési támogatás felhasználásának módját. Az iroda címe: 1054 Budapest, Tüköry utca 3. 4.emelet. Munkatársaink hétfőn, szerdán és pénteken 10:10-12:00 és 14:00-17:00 között tudják fogadni az ügyfeleket. Kérjük a személyes találkozóra hozzák magukkal az összes iratukat, beleértve azokat az okmányokat amelyeket hazatérésük előtt kaptak Kanadában.

Amennyiben személyes találkozóra nincs lehetőség, a részletes egyeztetésre telefonon is sor kerülhet.

A támogatás felhasználására a hazaérkezést követő 6 hónapon belül van lehetőség.

A támogatás az alábbi célokra használható fel.      

  • A hazatérés során a repülőgépre feladott túlsúlyos poggyász költsége.
  • Az álláskeresés megkönnyítésére irányuló szolgáltatások.
  • Jogi szolgáltatások  (szerződéskötés, jogi képviselet, családtagok keresése).
  • Anyagi támogatás (bútorok: ágy, asztal, szék, kanapé, szekrény, konyhaszekrény, polc, háztartási eszközök hűtőszekrény, mikróhullámú sütő, gáztűzhely, ruhák, edények, ágyneműk.
  • Egészségügyi támogatás (egészségügyi ellátás, pszichológiai tanácsadás, gyógyszerek)
  • Üzleti vállalkozás beindítása (szűkséges szerszámok, felszerelések, nyersanyagok beszerzése)
  • Lakhatási támogatás  (lakbér)
  • Oktatási támogatás   (szakképesítést biztosító tanfolyamok felnőtteknek, iskolához kötődő költségek gyereknek)

 

Külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy a támogatás célja a hosszútávú beilleszkedés elősegítése, így a megítélt összeg nem használható napi szükségletek fedezésére, például élelmiszer vásárlására

A visszailleszkedési támogatás felhasználását minden esetben az IOM torontói irodája hagyja jóvá. A kanadai iroda előzetes jóváhagyása nélkül kifizetett tételeket nem áll módunkba megtéríteni.

Nagyon fontos, hogy a támogatás elköltése során minden egyes tételnél egyeztessenek az IOM Budapest munkatársával, hogy segíthessünk a megfelelő számlák és bizonylatok beszerzésében. Megfelelő számla hiányában a felmerült költséget nem áll módunkban kifizetni.

Az IOM Budapest program-koordinátora, Lehel Balázs beszél a visszailleszkedési támogatásról

Az eredeti levél szkennelt változata:

visszailleszkedési támogatás01

visszailleszkedési támogatás02

 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál