Home | Hírek | A hó "betakarítása" (+video)

A hó "betakarítása" (+video)

Montreált egy nap alatt jelentős -fél méteres hó borította be karácsonykor, amely mennyiség még a sokat látott kanadai eltakarítókat is váratlanul ért. A jelentősebb útvonalakat pár nap alatt sikerült megtisztítani, és most másfél hét után már a kisebb utcákban járnak a munkagépek.

no parking snow remowalsIlyenkor ideiglenes parkolást tiltó táblákat helyeznek ki, például este 7-től nem lehet parkolni az adott utcákban. Ha valaki mégis ott felejti a kocsiját az útban, akkor pár óra múlva megjelenik egy lágyan szirénázó autó, amely figyelmezteti az utca lakóit, hogy vigyék el járművüket, mielőtt azt elszállíttatnák a helyszínről. A türelem és a tolerancia itt is jelen van, hiszen egy-egy ott felejtett autónál megállva hosszú percekig szirinéznak, és csak ezután jön a tréler.

Kanadában télen ez a mindennapok része, így már bejáratott, olajozottan működő megoldás van a temérdek mennyiségű hó eltávolítására.

Szó szerint aratják a havat. A „betakarítógépek” mellett folyamatos láncban haladnak a teherautók, és szállítják a frissen kitermelt anyagot, helyet teremtve ezzel a hétköznapi élet számára.

Egy teherautó, elején egy toló lappal, derekán néhány köbméter síkosságmentesítővel, hátulján a szóróval – így működik kanadában a takarítás, néha jobban, néha kevésbé. Az utcák takarításához egy maróval szerelt munkagépet és egy sor teherautót vetnek be.

Másfél hét után a Kanadában is jelentős mennyiségű mennyiséget, lassan de biztosan eltakarítják minden utcából és parkoló sávból, illetve a gyalogos járdákról is a speciális munkagépek.

 

[youtube BrRP5Ce0LcI]
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál