Home | Hírek | Philippe Bresson a Bricostore tulajdonosa nem kér a magyarokból

Philippe Bresson a Bricostore tulajdonosa nem kér a magyarokból

A Napi Gazdaság információja szerint visszautasította magyar vevőjét a Bricostore. Az MPF Holding a céget és áruházait a tartozásaival együtt vette volna át, de a barkácsáruházláncot tulajdonló Bresson család nemet mondott az ajánlatára.

Nem fogadta el az MPF Holdingnak a Bricostore magyar hálózatára tett ajánlatát a tulajdonos Bresson család – írja a Napi Gazdaság keddi száma. A lap információi szerint a jelentős tartozások átvételére és a bolthálózat megtartására tett a magyar cég ajánlatot. A magyarországi Bricostore-nak a lap szerint többmilliárdos tartozása van a magyar bankokkal szemben, illetve hasonló nagyságrendű összeggel tartozik a beszállítóknak is.

A vásárlók a hétvégén szabályosan ostrom alá vették a 30-70 százalékos árengedménnyel csábító barkácsáruházakat, és lesöpörték a polcokat, olyannyira, hogy estére már csak mutatóba akadt néhány termék.

A végkiárusításra azt követően került sor, hogy a francia kézben lévő cég bejelentette, bezárja magyarországi egységeit. A tulajdonos közleményben tudatta, hogy „Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért 2013 januárjától arra kényszerül, hogy beszüntesse itteni tevékenységét” – írja a lap.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál