Home | Hírek | Vb 2014: Lemondott a kanadai kapitány. A magyar csapat tovább élteti a brazil álmot

Vb 2014: Lemondott a kanadai kapitány. A magyar csapat tovább élteti a brazil álmot

Két nappal a világbajnoki selejtezős kudarc után lemondott posztjáról Stephen Hart, a kanadai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A magyar válogatott viszont hátrányból verte a törököket.

Kanadának egy pont is elég lett volna Honduras ellen az utolsó fordulóban a CONCACAF-zónában, de 8–1-es csúfos vereség lett a vége, amelynek révén elszállt a brazíliai vb-n való részvétel lehetősége. Ezt megelőzően 1993-ban szenvedett hasonló nagyságú vereséget Kanada, akkor Mexikó 8–0-ra ütötte ki a „juharleveleseket”.

Hart 2009 decemberében lett a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya (előtte az utánpótlásban dolgozott), mérlege 20 győzelem mellett 10 döntetlen és 15 vereség volt ez idő alatt.

A magyar válogatott hazai pályán verte a feljebb rangsorolt Törökországot

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban 3–1-re legyőzte Törökországot. A D-csoport 4. fordulójában rendezett mérkőzésen a törökök szerezték meg a vezetést, de a góltól felébredő magyar válogatott helyenként remek játékkal megfordította az összecsapást, és feljött a második, továbbjutó helyre a csoportban.

A magyar válogatott pénteken 1–0-ra nyert Észtországban, így három mérkőzés után hat ponttal állt vb-selejtezős csoportjában. A Hollandia elleni vereség benne volt a pakliban, az első két hely esetleges elcsípéséhez azonban bravúr(ok)ra is szüksége lesz Egervári Sándor együttesének. Ideális alkalom ehhez a mai, törökök elleni összecsapás…

Törökország meglepetésre hazai pályán kikapott Romániától (és korábban Hollandiától is), így a mieink elleni kudarc gyakorlatilag a továbbjutási álmok végét jelentené.

Ami a kezdőcsapatot illeti: az eltiltott Juhász Roland helyére Korcsmár Zsolt került a védelem tengelyébe, Vanczák Vilmos szélsőhátvédként kap szerepet, így Varga József fellép szűrőnek, mellette Elek Ákos lett a másik védekező középpályás. Felgyógyult és egyből a kezdőben kapott helyet Koman Vladimir, kiszorítva ezzel Koltai Tamást.

A MÉRKŐZÉS

Bátran kezdtünk, az első támadás a miénk volt, de Varga József beadása pontatlan volt. Sajnos a következő percekben a törökök vették át az irányítást, egyelőre uralják a pályát.

Az első tíz percben nem nagyon tudtuk megtartani a labdát. A törökök Hamit Altintop 30 méteres szabadrúgásával távolról is veszélyeztettek, és többször is felálltak a tizenhatosunk előterében. Nagy helyzetük azonban a vendégeknek sem volt.

A török kapu elé nem nagyon érkezünk meg, a saját kapunk előtt azonban veszélyes helyzetet tudunk kialakítani. A 19. percben Kádár Tamás senkitől sem zavartatva, higgadtan fejelt fél méterrel a magyar kapu mellé…

 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál