Home | Hírek | Magyar filmek Montrealban

Magyar filmek Montrealban

A vizsga és az Utolsó rapszódia című magyar mozgóképet is vetíti a csütörtökön kezdődő A kategóriás kanadai filmfesztivál, amelynek elsőfilmes versenyében indul a lengyel-magyar-német koprodukcióban készült Zdjecie (A fénykép) című játékfilm.

Utolsó rapszódia

Nyolcvan országból érkező 432 filmmel kezdődik csütörtökön az öt kontinens kortárs filmművészetének felfedezésre invitáló World Film Festival Montrealban. Az Észak-Amerika kulturális fellegvárában megrendezett filmverseny a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A kategóriásnak minősített 14 filmfesztivál egyike, a berlini, cannes-i és velencei mozgókép mustrákkal együtt – közölte a Magyar Filmunió/Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

A nagyszabású filmfesztivál Bergendy Péter A vizsga című filmjét versenyen kívül mutatja be a World Greats elnevezésű válogatásában. A vetítésen Hámori Gabriella, az ügynökfilm női főszereplője személyesen vesz részt.

Gyöngyössy Bence Utolsó rapszódia című filmjét a montreali filmfesztivál World Cinema szekciójában tűzi műsorra. A magyar-francia koprodukcióban készült, Liszt Ferencnek emléket állító filmet a rendező személyesen mutatja be a fesztiválon

A montreali filmfesztivál elsőfilmes versenyében indul Maciej Adamek lengyel filmrendező lengyel-német-magyar koprodukcióban készült filmje, a Zdjecie (A fénykép), amelynek magyar koproducere Muhi András (Inforg Stúdió). A film rendezője, Maciej Adamek korábban sikeres dokumentumfilm-rendezőként vált ismertté Lengyelországban.

Muhi András arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a film főszereplője egy 16 éves fiú, aki tengerparti nyaralása során rábukkan egy különös fotográfiára, amely egész családi kapcsolatrendszerét megkérdőjelezi. A gyanú tisztázása folyamán a gyermekkor egyre messzebb, a felnőttkor egyre közelebb kerül főhősünkhöz.

(Forrás: MTI)

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál