Home | Hírek | Toronto is megihleti a festőművészt

Toronto is megihleti a festőművészt

TORONTO-SZEKSZÁRD | Ismerősen és igen jól cseng a szekszárdi Kovács Tibor neve Torontóban is. A megyeszékhelyén élő és alkotó festőművész már három alkalommal mutatkozott be műveivel a kanadai nagyvárosban.

Torontóban egyébként rendszeresen megfordul és a metropolisz különlegességeiből is ihletet nyerve veti vászonra színes elgondolásait.

A közelmúltban a torontói Paraméter Klub adott otthont Kovács Tibor festményeinek. A megnyitó közösen zajlott Dancs Rózsa torontói lapszerkesztő új könyvének bemutatásával, így a mintegy száz fős közönség egyaránt ízelítőt kapott irodalomból és kortárs piktúrából.

– Miután Torontóban is alkothatok, nem kell műveimet komoly költség árán Szekszárdról a tengerentúlra utaztatnom – mondta el Kovács Tibor.

– Az ottani, több mint hetvenet számláló festményeim közül ez alkalommal huszonöttel ismerkedhettek meg az érdeklődők. Egy-egy ilyen rendezvényen arra is törekszem, hogy a jelenlévőknek néhány mondat erejéig bemutassam lakóhelyemet, Szekszárd városát és figyelmükbe ajánljam az itteni finom borokat.

Sok kérdést kapok és kaptam tőlük most is. Igencsak elcsodálkoztak, amikor közöltem: mifelénk, mármint a megyében manapság már alig akad olyan alkotó, aki képes lenne megélni csakis a művészetéből.

Ajánlat

 

Szólj Hozzá - Szabad a vélemény!
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat

1 hozzászólás

  1. Nagyon nagy öröm lehet számodra hogy azt csinálhatod amit szeretsz.Az én fiam kisgyermekkora óta erre készült a Képzőművészeti Egyetemen kiváló eredménnyel végzett és sajnos nem ér vele semmit itthon hiába a tehetség,itt csak az érvényesül akinek pénze vagy hatalma van,isten hiába adott tehetséget ………..

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*


VIDEÓS CIKKEK