Home | Bevándorlás | 4,5 millió dollárért gyógyíttatták magukat magyar menekültek Kanadában

4,5 millió dollárért gyógyíttatták magukat magyar menekültek Kanadában

A mexikói, a kolumbiai, az amerikai és a magyar menedékkérők éltek tavaly a leggyakrabban a kanadai egészségügy ingyenes szolgáltatásaival – közölte helyi idő szerint kedden hivatalos adatokra hivatkozva a montreali The Gazette.

2011. január 17. és december 31. között 8819 mexikói menedékkérő 7 millió, 6749 magyar több mint 4,4 millió (közel 1 milliárd forint), 4583 kolumbiai több mint 2,6 millió, 3790 amerikai pedig több mint 1,4 millió kanadai dolláros számlát halmozott fel azáltal, hogy igénybe vette az Ideiglenes Szövetségi Egészségügyi Program ingyenes szolgáltatásait.

Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszter kedden kijelentette, hogy a nyilvánosságra került adatok azt bizonyítják: a kormány helyesen járt el, hogy csökkentette a menedékkérők által igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások skáláját.

Ajánlat

A hivatalos adatok szerint egyébként tavaly a mexikói menedékkérelmek 83, a magyar kérvények 91, az amerikai folyamodványok 98 és a kolumbiai kérelmek 63 százalékát utasították vissza.

Kenney szerint a kanadai határrendészeti szolgálat ügynökei több magyar menedékkérőtől azt hallották: azért jöttek Kanadába, hogy “gyerekeik ingyenes fogászati ellátást kapjanak, és utána hazamennek”.

A menedékeseknek Kanadában június 30. óta nem jár szemorvosi, fogászati és gyógyszerészeti ellátás. A júniusban elfogadott C-31-es, megszigorított bevándorlási törvény alapján hamarosan összeállítják a biztonságosnak tartott demokratikus országok listáját, ahonnan a feltételezések szerint valós indokkal nem érkezhetnek menekültek. A szóban forgó államokból érkezettek ügyét gyorsított eljárással vizsgálják. Az érintettek a folyamodvány elutasítása esetén nem fellebbezhetnek. Az eljárás alatt a folyamatban lévő orvosi kezelésüket nem folytathatják.

Noha a lista még nem készült el, az újság feltételezése szerint Mexikó, és az Egyesült Államok mellett Magyarország is rajta lesz azon.

Szólj Hozzá - Szabad a vélemény!
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat

3 hozzászólás

 1. Botond Kovacs

  A fenti döntést csak üdvözölni tudom, de attól tartok, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, már ami a pénzkidobást illeti.

  Vannak itt olyan nagyobb etnikumok, akik elvileg legálisan hozzák ide népes családtagjaikat családegyesítés vagy egyéb címszó alatt. Ezeknek a gyógyítására ill. egyéb szolgáltatásokra vajon mennyit költenek? Sőt ezeknek a népeknek úgymond a feneke is kivan nyalva, mert habár a hivatalos nyelv angol és francia, de nekik saját nyelvükön adnak ki könyveket, dokumentumokat, tolmácsot biztosítnaka nekik, olyan munkahelyeket, ahol saját elegendő ha csak anyanyelvükön beszélnek, stb. Ráadásul többnyire ezekből a népcsoportokból idejön egy gyerek tanulni, amit rendeben van, kifizetnek. Ugyanakkor ennek kapcsán vele jön legalább az anyja, aki ingyen kap egy rakás szolgáltatást, sőt még munkavállalási engedélyt is kap.
  Azt gondolom, hogy ezt mindennek a költségét inkább 100 milliókban mérik.

  S állítólag még csalások is vannak. BC-ben az a pletyka járja, hogy jelentősen több Health Care kártya van kiadva, mint aminnyi ember legálisan ott tartózkodik. Szóval jelentős lehet azoknak a száma, akik úgymond illegális bevándorlók. Ráadásul az ottani kártya nem is arcképes, tehát akár egymásnak is adogathatják ugyanazt a kártyát.

  S végül a legkényesebb véleményem a menekültekkel kapcsolatban. Miért kell Kanadának ennyi menekült, amikor a legálisan itt tartózkodó embereknek sem jut elég munka ill. tisztességes jövedelem. Hosonlíthatnám a témát mondjuk egy gyerek adoptálásához. Mondjuk van egy kétgyermekes család, ahol éppen hogy keresnek annyit, hogy tisztességesen felneveljék a gyereküket. Megfordul egy ilyen család fejében, hogy jó lenne még egy-két gyereket adoptálni? Szerintem már régen le kellett volna állítani a menekültek fogadását, sőt továbbmegyek, a bevándorlókét is.

 2. Kanada elég nagy ahhoz,hogy elbirjon olyan menekülteket akik mint ” üldözött ” jön-és bizonyitani tudja. Az mindegy,hogy melyik országból jön. Magyarország,-Románia,-és az egész világ.Ha az állam ugy dönt,hogy elfogadja-akkor legyen ugy. Ha száz ezrek jönnek is,-és az állam elfogadja öket,legyenek boldogok itt az uj hazájukban. Integrálódjanak-Illeszkedjenek be – elegendö idöt kapva erre. Csak azoknak aki már itt élnek mint ” Canadai ” állampolgárok-{ mindegy,hogy itt születtél,-vagy menekültél) ne felejcsétek el,hogy ti is valamikor ezek voltatok !!!
  A kanadai öslakósság kivételével ( Inuit stb..)

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*


VIDEÓS CIKKEK