Home | Hírek | Háromszázzal száguldozott, feltette a YouTube-ra, -elkapták (+video)

Háromszázzal száguldozott, feltette a YouTube-ra, -elkapták (+video)

Feladta magát az a férfi, aki néhány hónappal ezelőtt közel 300 kilométer per órával száguldozott motorjával egy kanadai autópályán, majd az erről készült felvételt kitette a YouTube-ra – közölte csütörtökön a kanadai Brit Kolumbia tartomány rendőrkapitánysága.

A 25 éves Randy George Scott önszántából adta fel magát a kelownai rendőrségen kedd este, miután a rendőrség július 10-én azonosította a videó készítőjeként. A kelownai rendőrség tájékoztatása szerint a férfit őrizetbe vették.

Az elhíresült videón az látszik, hogy egy motoros 299 kilométer per órára gyorsít fel a brit kolumbiai Victoria autópályán, miközben folyamatosan kerülgeti az autókat. A hatóságok szerint Scott valójában ennél is gyorsabban ment, mivel a motor kilométerórája 299-nél kiakadt, viszont a felvételen hallani, hogy a motoros ezután még tovább gyorsít.

Egyelőre az sem tisztázott, hogy Scott miért a kelownai kapitányságon adta fel magát, ami hat órányira fekszik Saanichtól, ahol az eset történt. A CNN szerint az autópályának azon a szakaszán, ahol a szabálysértés történt, 80 kilométer per óra a megengedett legmagasabb sebesség. Ha Scottot a bíróság bűnösnek találja, öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Magyarországon 2007-ben nagy vihart kavart egy hasonló videó, amiben egy motoros videóra vette saját frontális ütközését egy másik, vele szemben szabályosan haladó motorossal és az ütközés következtében a vétlen vezető belehalt sérüléseibe.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál