Home | Hírek | Azonosították a kanadai pornószínész áldozatát

Azonosították a kanadai pornószínész áldozatát

Egy 33 éves kínai egyetemista volt a világszerte körözött pornószínész áldozata a kanadai rendőrség szerint; a két férfi kapcsolatának pontos természetéről nem közöltek információt a hatóságok – adta hírül pénteken a CNN.

A montreali Concordia Egyetemen tanuló Jun Lint május 24-én látták utoljára a barátai, amikor a férfi partit rendezett a saját lakásán. A rendőrség szerint a feltételezett gyilkos, a Luka Rocco Magnotta néven ismert biszexuális pornósztár május 24-e és 25-e között végezhetett áldozatával, akinek különböző testrészeit később postán elküldte a kanadai liberális és konzervatív pártok székházába. Magnotta lakásában a rendőrök vért találtak az ebédlőasztalon, a hűtőben és a fürdőkádban is. „Az áldozat egyes testrészeit még keressük” – közölte Ian Lafreniere, a montreali rendőrség szóvivője. Hozzátette, évtizedek óta ez a legbrutálisabb bűnügy, amely Kanadában történt. Bár hatóságok általában nem közlik az áldozatok nevét, a rendőrség ebben az esetben úgy ítélte meg, ezzel a lépéssel leveszi a terhet az eltűnt hozzátartozóikért aggódók válláról.

Mielőtt a hatóságok nyilvánosságra hozták volna az áldozat nevét, a CNN egyik olvasója egy, az esettel foglalkozó cikkhez fűzött hozzászólásában azt állította, ismerte Lint. „Az áldozat a barátom volt. Magnottával néhány héttel ezelőtt ismerték meg egymást és randevúzni kezdtek, de nem jártak, a kapcsolatuk alkalmi jellegű volt” – írta lancelot16 álnéven a kommentelő.

A kanadai rendőrség azt feltételezi, hogy Magnotta, aki repülővel elmenekült hazájából, esetleg Kelet-Európában kereshetett menedéket, de azt sem lehet kizárni, hogy álnéven visszatért Kanadába – mondta Lafreniere. A kelet-európai szál azért merült fel, mert Magnotta Vladimir Romanov álnéven is ismert, illetve honlapján több orosz nyelvű bejegyzés is található. Egy magas beosztású francia rendőr ugyanakkor pénteken az amerikai Huffington Post című hírportálnak kijelentette, biztos benne, hogy Magnotta Franciaországban van, egy kollégája pedig elárulta, hogy a pornószínész a múlt hét végén, mielőtt fény derült volna a bűntényre, Montrealból Párizsba repült.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál