Home | Hírek | Kanadában sem ússzák meg a fészekrakók

Kanadában sem ússzák meg a fészekrakók

A vád ismertetésével elkezdődött B. Marianna és 277 társa, a közvélemény által csak avasi fészekrakó ügyként nevezett büntetőpere kedden reggel a Miskolci Törvényszéken. Tekintettel a vádlottak nagy számára három részre bontották az ügyet és három napon át ismerteti a vádat az ügyész. Péter Zoltán bíró 31 tárgyalási napot tervezett!

A gazdálkodó szervezet önálló intézkedésére jogosult dolgozója által bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a főügyészség B. Marianna és társai ellen. A tárgyalás megnyitását követően hosszú perceken át tartott a vádlottak, illetve a védők létszámellenőrzése. Amennyiben jól számoltunk, akkor a szabályszerű idézés ellenére 25 vádlott nem jelent meg a tárgyalás kezdetére. Ezzel kapcsolatban megtette az ilyenkor szokásos intézkedéseket a bíró. Bejelentette, hogy a rendelkezésre álló információk szerint egy részük (10-15-en) Kanadában tartózkodik. Ellenük nemzetközi elfogatóparancs kiadása van folyamatban. Az egyik egri érdekeltségű ügyvéd is késett. Tekintettel az előírásokra a bíró kénytelen volt negyedóra szünetet elrendelni, majd ennek leteltét követően, a tárgyalás folytatásakor 50 ezer forintos rendbírságot szabott ki az ügyvédre Péter Zoltán. Egy füst alatt felkérte a bírói pulpitustól messze ülő ügyvédeket, hogy az előírásoknak megfelelően vegyék fel a talárt.

feszekrako_per_120522_ja_19.jpg

A vádirat ismertetése előtt az ügyben eljáró ügyész kérte az egyik ügyvéd kizárását a perből és más védő kirendelését. Mivel hasonló ügyben büntetőeljárás van folyamatban ellene, a neve felmerült a tanúvallomásokban ezért a bíróság kizárta az eljárásból. Ezek után az ügyvéd felállt és távozott a teremből.

feszekrako_per_120522_ja_3.jpg

Ezt követően az ügyésznő a vádbeszéd keretében először a fészekrakó program jogi hátterét ismertette.  Megállapította, hogy a törvény szándékával ellentétesen vásároltak, értékesítettek lakásokat. Majd ismertette a vád szerint bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett bűncselekmények szereplőit. Az élen az ügyvédi tevékenységet folytató B. Mariannal, mint első rendű vádlottal. A másodrendű vádlott az ügyvédi iroda titkárnője, aki technikai lebonyolítást intézte, az ügyfelekkel és a bankkal tartotta a kapcsolatot. Harmadrendű a két felhajtó. A kapcsolatot 2005-ben vették fel az ügyvédnővel adásvételi szerződés készítésekor. Ekkor állapodtak meg a „munkavégzésről”. A negyedrendű vádlott a banki ügyintéző, aki az elsőrendű vádlott baráti körébe tartozott. Az ügyvéd férje pedig a banknak ügyfeleket közvetített, mint ügynök. Az ötödrendű vádlott nem más, mint az ingatlan értékbecslő, aki egyébként ugyancsak az első rendű vádlott ismeretségi körébe tartozott. A hatodrendű vádlott ingatlan forgalmazó vállalkozás vezető tisztségviselője, a hetedrendű vádlott a hitelfelvevőket szállította. A mozaikokból pedig szép lassan összeállt a hálózati térkép.

Ajánlat

feszekrako_per_120522_ja_5.jpg

A vád három napra tervezett ismertetését követően június elején kezdődik a tanúkihallgatás a Miskolci Törvényszéken.

Cs.L.
fotó: Juhász Ákos

Szólj Hozzá - Szabad a vélemény!
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat

5 hozzászólás

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*


VIDEÓS CIKKEK