Home | Hírek | Újra reflektorfényben Kanada meztelen miniszterelnöke

Újra reflektorfényben Kanada meztelen miniszterelnöke

Ismét aktuális a nemrég nagy port kavart kép a konzervatív politikusról.

Ötezer dollárért akár Ön is minden nap nézegetheti Kanada meztelen miniszterelnökét. Ennyit kér ugyanis alkotásáért Margaret Sutherland, aki több, hasonlóan provokatív művet is festett már. Stephen Harper aktja jelenleg a Kingstoni Városi Könyvtárban van kiállítva, ami – mint kiderült – nem a legproblémamentesebb helyszín.

A könyvtár ragaszkodott hozzá, hogy amikor külön programok vannak az épületben – különösen, ha gyerekek is vannak – a kép ne legyen látható. Eleinte egyszerűen levették a falról, amin a művész először felháborodott, majd vett egy ruhadarabot, amivel letakarhatják, ha muszáj, így nem kell pakolgatni.

Margaret Sutherland: Emperor Haute Couture

Margaret Sutherland: Emperor Haute Couture

A kép már egyszer körbejárta az internetet, most viszont újra reflektorfénybe került, miután a konzervatívok kiharcolták, hogy egy szexuális felvilágosító kiállításon megemeljék a látogatáshoz szükséges korhatárt.

Margaret Sutherland alkotásával kapcsolatban korábban elmondta, hogy a festéshez Manet Olympia című, 1863-as képe adta az ihletet. Az, hogy Olympia vagy Harper nyeri-e a szépségcsatát, mindenkinek a maga döntése, az viszont tény, hogy a miniszterelnök úrnak óvatosan kell nyilatkoznia szexuális tartalmú témákat illetően, ha nem akarja Sutherland képét látni újra és újra a címlapokon.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál