Home | A világból | Orbán Viktor Chicagoban kérlelte a magyarokat a kettős állampolgárság felvételre

Orbán Viktor Chicagoban kérlelte a magyarokat a kettős állampolgárság felvételre

Hamarosan megszületik az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy levélben is szavazhassanak a kettős állampolgárok a magyar parlamenti választáson – közölte Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Chicagóban, helyi magyarok előtt tartott beszédében. Kijelentette, ha nem fog belátható időn belül legalább 5,5 millió magyar dolgozni és adót fizetni, az ország nem áll meg a lábán.

A kormányfő arra biztatta a mintegy 300 jelenlévőt, hogy – “most, hogy a magyar állampolgárság hátszele végigfúj a magyarlakta területeken” – azok, akik nem honosításra várnak, hanem egész egyszerűen csak korábban nem folyamodtak a magyar állampolgárságot biztosító dokumentumért, tegyék ezt meg. Ennek lesz jelentősége, mert így részt vehetnek majd a magyar nemzet legfontosabb döntéseiben, így a parlamenti választáson is – magyarázta.

Ajánlat

Orbán azt is mondta a chicagói Szent István-templom épületében tartott beszédében, hogy “a megelőző évek során zaciba vágták Magyarországot: óriási hiteleket vettek fel, cserébe pedig elzálogosították Magyarországot.” Ez a hitel pedig “agyonnyom bennünket, egy óriási adóssághegy alatt vagyunk” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint 2010-ben, a kormányváltáskor Magyarország rosszabb gazdasági helyzetben volt, mint Görögország. Az egyik legfontosabb célnak azt nevezte, hogy belátható időn belül legalább 5,5 millió magyar embernek kell dolgoznia és adót fizetnie. “Ha ezt nem tudjuk elérni, lehet akármilyen hókuszpókusz, könyvelés, pénzügyi trükközés, az ország nem fog megállni a lábán” – jelentette ki.

miniszterelnök a NATO csúcstalálkozójára érkezett az amerikai városba.

forrás: MTI

Szólj Hozzá - Szabad a vélemény!
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat

1 hozzászólás

  1. novák jozsef

    nagyon tudtok magyarok lopni ás a számokkal játszani igazán meg csináltátok hogy a szegényből koldust csináltatók!!!!!

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*


VIDEÓS CIKKEK