Home | A világból | Kanadából vándorolt tovább a Miamiban meggyilkolt Lakatos Róbert és családja (+video)

Kanadából vándorolt tovább a Miamiban meggyilkolt Lakatos Róbert és családja (+video)

Egyelőre nem tudni, miért végeztek az utcán egy 16 éves magyar fiatallal Miamiban. A fiú családja néhány éve költözött Magyarországról Kanadába, majd onnan az Egyesült Államokba.

Miamiban meggyilkoltak egy 16 éves magyar fiút amerikai hírportálok beszámolója szerint. A CBS Miami oldal azt írta, hogy a tinédzser a múlt csütörtökön a testvérével sétált Miami Beachen a 79. utca környékén, ahol egy férfi megpróbálta kirabolni. Egyelőre nem tudni, hogy ismerték-e a támadót. Egyes források szerint a férfi, amikor a fiú közeledett feléje, lelőtte.

A Local.10.com helyi portál ugyanakkor azt írta, hogy a fiatal kábítószert akart vásárolni, és eközben lőtték le.
Szemtanúk elmondták, hogy a gyilkos nem viselt inget, fehér bőrű, szőke, húsz évnél nem idősebb, mellkasának bal felére egy vadkenderlevelet tetováltak. Száznyolcvan centiméter magas, 90 kilós lehetett. A Local.10.com szerint spanyolajkút keresnek.

Az áldozat családja évekkel ezelőtt vándorolt ki Magyarországról a kanadai Torontóba. Onnan később áttelepedtek az egyesült államokbeli Virginiába. Három hónappal ezelőtt költöztek Miami Beach északi részére. A rendőrségnek családja azt mondta, mindig az volt az álmuk, hogy Miamiban éljenek.

Nagymamája azt mondta, hogy a fiú szeretett énekelni és rappelni. Modell és színész akart lenni. Gyakran vigyázott hét testvérére. Az új lakhelyén még nem járt iskolába, de azt tervezték, hogy majd ősszel beiratkozik.

A Miami Herald is azt erősítette meg, hogy a fiú – megfogalmazásuk szerint  nagyon összetartó, nyolcgyermekes – családja éveken át tartó kalandozások után valósította meg álmát, amikor Miami Beachre költözött. Ez azonban Lakatosék esetében nagypénteken rémálommá vált, amikor Róbert fiukat séta közben meggyilkolták.

“Nem akarom elhinni, hogy elvesztettem” – monda az anya, Roberta. A rendőrségnek egyelőre nem sikerült megtalálnia a gyilkost, noha a gyilkosság másnapján már több nyomot követtek. Vivian Hernandez nyomozó, rendőrségi szóvivő még pénteken azt nyilatkozta, hogy nem tudják, miért ment a gyilkosság helyszínére a fiú, miként azt sem tudják, voltak-e a környékén további rablások. Ez mindenesetre elszigetelt esetnek tűnt.

A miami.cbslocal.com értesülései szerint az eset éjszaka történt, éjfél körül, a parton pedig sokan voltak. Csakhogy  a rendőrségnek mindenki azt mondta, hogy nem hallott vagy látott semmit, mivel a parton éppen parti volt.

A 79. utca környékén nem ritka, hogy menekültek és hajléktalanok alszanak hálózsákokba burkolózva, a parti úszómester házak alatt. Ezen a részen nagyon keveset járőröznek a rendőrök és csak nappal van nagyobb forgalom arrafelé, így este kifejezetten veszélyes arra sétálni.  Korábban is történtek itt kisebb-nagyobb atrocitások már.

 

Róbert szülei és testvérei, illetve a nagymama -aki a kezében unokája fényképét tartja

 

ANGOL nyelvű videó

Szólj Hozzá - Szabad a vélemény!
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*


VIDEÓS CIKKEK