Home | Hírek | Csökken a kanadai kormány népszerűsége

Csökken a kanadai kormány népszerűsége

Egy márciusban készített online felmérés során a megkérdezettek 49%-a szerint Kanada kormányzása jó kezekben lenne a nagyobbik ellenzéki csoportnál, az Új Demokrata Pártnál (NDP). – számolt be a The Globe and Mail. A közvélemény-kutatásra alig egy évvel azután került sor, hogy a Stephen Harper vezette konzervatívok másodszor is (ezúttal többségi) kormányt alakíthattak. Az NDP népszerűségének felmérése azért aktuális, mert az előző héten zajlott a párt tavaly rákban elhunyt vezetője, Jack Layton utódjának megválasztása. –írja a kitekinto.hu

A kutatás azt mutatta ki, hogy az országban nagyjából egyenletes arányú a demokraták támogatottsága, és egyforma mértékű a nők és a férfiak között. A 29 évnél fiatalabb korosztály valamivel nagyobb számban szavazna ma az NDP-re, de nincsenek jelentős különbségek az egyes életkori csoportok között.

Ajánlat

A felmérés során a résztvevők arra a kérdésre, hogy milyen tulajdonságokat és képességeket tartanak fontosnak, amellyel a párt következő vezetőjének rendelkeznie kellene, kétharmaduk a becsületességet és feddhetetlenséget adta meg válaszként. Második helyen végzett a karizma és a személyiség, és sokan szavaztak a kiemelkedő vezetői képességekre, a megalapozottságra, az együttérzésre, a konszenzusteremtő képességre, a gazdasági problémák megfelelő kezelésére és a józan észre is.
A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy az NDP-re szavazók 26,7%-a az előző évi választásokon a párt akkori vezetője, Jack Layton miatt voksolt a helyi demokrata jelöltre, és csupán 17,7%-uk tette ugyanezt a párt programja miatt. Az eredmény azt mutatja, hogy a választók elsődleges szempontja tehát a vezető személyisége, ebben a szerepben pedig mostantól az egy hete megválasztott Thomas Mulcairnek kell bizonyítania.
forrás: kitekinto.hu
Szólj Hozzá - Szabad a vélemény!
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat

Szólj hozzá

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*


VIDEÓS CIKKEK