Home | Hírek | A kanadai posta Titanic bélyegekkel készül a 100 éves évfordulóra

A kanadai posta Titanic bélyegekkel készül a 100 éves évfordulóra

Öt új emlékbélyeget bocsátott ki a kanadai posta a Titanicról abból az alkalomból, hogy az óceánjáró az idén száz éve süllyedt el.

A kedden bemutatott bélyegek közül négyet kirakósként össze lehet illeszteni, hogy óriási hajótörzset formázzanak. Az ötödik bélyeg az óceánjáró útját megjelenítő térkép előtt csendes vizeken hajózva ábrázolja a Titanicot.

A bélyegek április 5-én kerülnek forgalomba. A sorozat darabjait Dennis Page és kollégája, Oliver Hill tervezte. „Képzeljék el minden idők legnagyobb mozgatható tárgyát, amint első útján jéghegynek ütközik, és gyászos véget ér. Ez az, amit megkíséreltem bemutatni” – mondta Page.

A Titanic első útján, az angliai Southamptonból New Yorkba tartva ütközött jéghegynek 1912. április 15-én, majd elsüllyedt. A fedélzeten utazó 2224 emberből több mint 1500-an lelték halálukat a katasztrófában.

A holttestek összegyűjtésében több kanadai hajó is segédkezett. Az új-skóciai Halifaxból négy kanadai hajó indult el, ezek 328 holttestet emeltek ki az óceán vizéből. Közülük 150-et Halifaxban temettek el.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál