Home | Hírek | Ismét elhunyt egy kanadai síakrobata. Videó rögzítette a szörnyű balesetet

Ismét elhunyt egy kanadai síakrobata. Videó rögzítette a szörnyű balesetet

closeEz a cikk 3 years 16 days frissült utoljára, így az írásban szereplő adatok, információk mára már nem biztos, hogy aktuálisak. (Ez egy automata üzenet a két évnél régebbi írásoknál)

A januárban edzés közben elhunyt szépséges Sarah Burke után ismét gyászol a kanadai sí-sport.  Szombaton versenybalesetben életét vesztette  Nick Zoricic kanadai síakrobata a svájci Világkupa-futamon.

hiába a gyors segítség

A 29 éves Nick Zoricic halálos kimenetelű balesetet szenvedett a svájci Grindelwaldban rendezett Világkupa-futamon, számol be az AP hírügynökség. A kanadai síakrobata akkor sérült meg végzetesen, amikor a síkrossz nevű versenyszámban (amelyben két társával együtt kell indulnia) elvétett egy ugratót, és óriási sebességgel csapódott a pályát övező védőhálóba.

Zoricic fejsérüléseibe halt bele, tájékoztat a Nemzetközi Síszövetség (FIS). Az orvosi stáb azonnal a helyszínreérkezett, de nem tudták megmenteni a sportoló életét, aki az ütközés után már mozdulatlanul feküdt. A rendezőbizottság, az FIS és a svájci síszövetség is legmélyebb részvétét nyilvánította Zoricic családjának és barátainak.

Minden szombati és vasárnapi Világkupa-eseményt, férfi és női futamokat egyaránt, lefújt a nemzetközi szövetség a tragédiára való tekintettel. Zoricic tavaly, az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon a 8. helyet szerezte meg, ez már a 36. futama volt felnőtt pályafutása során.

MTI