Home | A világból | Csak kényelmesen: Egy kanadai lakosra 2,5 szoba jut

Csak kényelmesen: Egy kanadai lakosra 2,5 szoba jut

A világ második legnagyobb területű államában átlag 2,5 szoba jut minden polgárra. A jóléti Kanadában ezzel jóval kényelmesebben élnek az adófizetők, mint a leggazdagabb nyugat-európai országokban.

A 33 millió lakosú Kanadában van bőven hely! A hazánknál több, mint százszor nagyobb észak-amerikai államban minden embernek (átlag) 2,5 szobája van – írja a hamburgi Stern. A német magazin toplistáján az előkelő második placc a harmad magyarországnyi Belgiumot illeti meg (2,3 szobe/fő), míg a bronzérmes Ausztrália lett (2,2). Alig csúszott le a germán hetilap dobogójáról a gazdasági krízissel viaskodó Írország. Miközben a dél-európai veszélyeztetett régióknál csendesebben bírkózik meg a válsággal Irland, addig azért még mindig legalább két lakószobája van mindenkinek.

Hasonló a helyzet a Holland Királyságban és Spanyolországban. Nagy-Britanniában sem szűkölködnek a családok (1,8). Az EU legnépesebb tagállamában, Németországban 22 évvel az újraegyesítés után 1,7 szobája van egy-egy polgárnak. Szerényebben élnek az olaszok és a portugálok, sőt a lengyelek és mi is. Persze a Föld rengeteg államában egész famíliák zsúfolódnak össze szűk házikókba, kunyhókba, s akkor a sok millió európai hajléktalanról még szót sem ejtettünk.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál