Home | Hírek | Mártonyi urat az alternatív köztársasági elnöki posztra!

Mártonyi urat az alternatív köztársasági elnöki posztra!

A Milla (Egymillióan a magyar sajtószabadságért )által 2011. október 23-án bejelentett Alternatív Köztársasági Elnökválasztás akkor egy jópofa kezdeményezésnek tűnt csupán, és aligha gondolták a verseny kihirdetői, hogy később a plágium gyanúba keveredett Schmitt Pál helyére valóban alternatív köztársasági elnököt kellene választani. Azóta ez a versengés -vicces, de végül is létjogosultságot is nyert, még ha igazán komoly jelentősége nincs is a 2012. március 15.-én beiktatásra kerülő alternatív köztársasági elnöki posztnak. De nem is ez a cél.

A MILLA így írt a jelentkezőkről és a „versengésről”:

Örömmel jelentjük, van itt 50 FÜGGETLEN JELÖLT. Nem parlamenti választásokra jelentkeztek. Nem hatalmat akarnak. Nem egy párt hírnevét kívánják öregbíteni. Nem is karizmatikus vezérüknek szeretnének alábazseválni. Ők egy független felhívásra, függetlenként jelentkeztek.
Vannak olyanok, akik magukat jelölték, és vannak, akiket más vett rá, vannak, akik nagyon komolyan gondolják, és vannak, akik kevésbé. Vannak filozófusok, egyetemi tanárok, világhírű művészek, anarchista konzervatívok, háziasszonyok és háziurak, wannabe republikánus kaukusz sztárok, névtelen tinipolitikus palánták és ígéretes fb mémek. Vannak megmondók, kinyilatkoztatók, kérdők, kérlelők és kérlelhetetlenek.
Ami biztos, videójukkal mindannyian azt bizonyítják, hogy van alternatívája a mondjon_le-nek, a takarodjatok-nak és a leborolunk_előtted_drága_hős_vezérünk-nek. Sokféle ember sokféle üzenete.
Legtöbben nem is magukat jelölik, hanem az ügyüket, azt az ügyet, amit talán egész életükben képviseltek vagy képviselni fognak. Lehet, hogy vannak köztük szép számmal, akik retorikából vagy politológiából buknának, de ami biztos, bátorságból és demokráciából jelesre vizsgáztak. Ki mertek állni, hogy elmondják elképzeléseiket Magyarországról, hogy mit változtatnának, hogy mit csinálnának jobban.
És abban az országban, ahol a politikai acsarkodás már a mindennapok része, és politikusnak azt nevezzük, aki a legügyesebb az átverésben; de nem ám politikustársai átverésében, hanem több millió ember megvezetésében, ez nagy eredmény.

 

Fotó: Remzső László - Kanada Világa

Az első fordulóban ötvenen versengtek és a legjobb 7 jelölt továbbjutott a második fordulóba. Elindult a versenyen Tarr Béla -aki kiesett, De például Dopemen alias Pityinger László rapper (a baloldali képen) bejutott a legjobb hét jelölt közé. Egy kedves ismerősöm Mártonyi Úr is elindult az alternatív köztársasági elnöki posztért. Én nem csak elfogultságból -de Mártonyi Úrnak drukkolok. Legyen Mártonyi Úr az alternatív köztársasági elnök, főleg ha már a felröppenő hírek szerint a valódi államfő Martonyi János lehet Schmitt Pál elengedése után. Így még a vezetéknév hasonlósága is valós alternatívát mutat. Tehát minden adott, hogy Mártonyi Zoltán révbe érjen az „álomfő” jelölt posztra, hiszen Ő is bejutott a legjobb 7 jelölt közé.

Mártonyi Zoltán videója:

Szavazni pedig itt lehet: KLIKK

Igazságtalan lenne, ha a többi versenyzőről megfeledkeznénk, ezért az alábbi linkre kattintva meglehet nézni Őket is:

A többi jelölt videója: KLIKK

 

Mártonyi Zoltánról röviden

A Mart Midas Investment Consulting Kft. ügyvezető igazgatója. A cég profilja Kommunikációs-, befektetési- és üzletfejlesztési tanácsadás, lapkiadás, online mozgóképes tartalomfejlesztés. Saját projektjei voltak  a „8ész”, a ‘Tenger-ész” kiadványok, vagy a „Megint Nyugat” című kortárs irodalmi lap. Említésre méltó még az europaTV.eu média felület, amelynek utódja talán éppen az inTVsion.

„Online mozgóképes tartalmak angol, spanyol és kínai nyelven. Az „inTVsion” megjelölést a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2010 október 12-ei hatállyal védjegyként lajstromozta (lajstromszám: 203 340). Az inTVsion domain nevet az alábbi országokban szereztük meg eddig: Amerikai Egyesült Államok, Japán, India, Pakisztán, Egyesült Királyság, Németország, Spanyolország, Mexikó, Columbia. Miénk a .com, a .eu és a .asia kiterjesztés is. Néhány tervezett műsor (FashDance, InnoShark) domainjei is tulajdonunkban vannak.” -mondta Mártonyi Zoltán az inTVsion-ről.

Mártonyi Zoltán a Semmelweis Innovációs Központ kommunikációs igazgatója is volt 2008-2010 között illetve a Megint Nobel Alapítvány Elnöke jelenleg is.

„Az Alapítvány célja, hogy megint – aztán újra és újra – legyen olyan tudós, költő, író vagy társadalmi aktivista, aki Magyarországon kifejtett tevékenységével érdemli ki a Nobel-díjat. 2011-ben két fontos célt tűztünk ki magunk elé: 1./ magyar kortárs szerzők angolra fordított műveit 50.000 példányban megjelentetni New Yorkban (New York-i irodalmi magazin); 2./ elindítani a magyarországi kutatócsoportok munkáját, eredményeit angolul bemutató videósorozatunkat a YouTube-on (InnoShark).” -mondja Mártonyi Úr az alapítványról.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál