Home | Hírek | A kanadai pilóták készek a Mikulás fogadására

A kanadai pilóták készek a Mikulás fogadására

WEB2011-YD7CE-01Mivel a Karácsony rohamosan közeleg, így az Észak-Amerikai Légvédelmi Parancsnokság (röviden: NORAD) elkészítette a repülési terveket, melyek alapján a Kanadai Légierő CF-18-as pilótái kísérik majd a Mikulást az útja során.

A Mikulás szánja az ország keleti részén, Új-Fundlandnál lép be a kanadai légtérbe, így először Gregory Myers és Aaron Dhillon századosok fogadják majd, akik Bagotville légi támaszpontról szállnak fel CF-18-asaikkal. Az útjuk ezután nyugat felé vezet, ahol a bagotville-i gépeket cold lake-beli társaik váltják fel, kabinjukban a 410. Vadászrepülő Század parancsnokával, Christopher Hamilton alezredessel és Corey Mask századossal, ők ketten pedig a kanadai útja hátralevő részén kísérik majd a Mikulást.
Szentestére készülvén a NORAD a világ különböző pontjain már elhelyezte a speciális, úgynevezett „SantaCam” berendezéseket, melyek segítségével folyamatosan figyelemmel követhetik útja során a Mikulást, és felvételeket is készíthetnek róla. Ezeket a felvételeket a kamerák egyből feltöltik a NORAD Mikulás figyelő honlapjára (http://www.noradsanta.org/), ahol a gyerekek is megtekinthetik őket.
December 24-én éjféltől kezdve a weblap látogatói láthatják a Mikulás előkészületeit, hajnali négytől pedig egy ingyenesen hívható számon, vagy email-ben érdeklődhetnek a Mikulás hollétéről. Ez a rendszer már tavaly is sikerrel működött, az úgynevezett „Santa Tracker”-ek ezreket tájékoztattak a 25 órás repülés ideje alatt.
A NORAD-ot az Egyesült Államok és Kanada hozta létre, hogy egy közös szervezet segítségével felügyeljék az észak-amerikai légtér védelmét az év 365 napján. Karácsony estére azonban egy kiegészítő feladatot is kapnak: folyamatosan követni a Mikulást világkörüli útja során.

 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál