Home | Hírek | Prohászka követője a montreáli magyar pap

Prohászka követője a montreáli magyar pap

Androvich Tamás, a montreali Magyarok Nagyasszonya Egyházközség plébánosa az általa  „szocioliberálisnak” titulált kanadai magyarokért imádkozik és erre szólította fel híveit a szélsőjobboldali HunCor nevű honlapon, illetve a Magyar Krónikában publikált legújabb írásában. Androvich “atya” tipikus példája a lelkeket fertőző méregkeverőknek.

Prohászka követője a kanadai magyar pap

Az „atya”. Jézus vére és az üdvösség csak Orbán híveinek jár. A liberális demokrácia híveitől félnek, mint ördög a szenteltvíztől…

„A szocioliberálisoknál, a támadóreflex észlelhető, amikor valaki ellenvéleménnyel lép fel velük szemben, és az igazságot mutatja be. Ilyenkor, a velük véleményt nem osztó illetőt különféle nevekkel becsmérlik. Fasisztának, diktátornak, autoriternek, nacionalistának, hatalmával visszaélőnek nevezik, és más szavakkal megbélyegzik őt a szocioliberális erőket pártoló személyek (…) Csak reméljük, és ezért imádkozunk, hogy ezek a régi reflexek egyszer csak lekopnak” – mondta Androvich Tamás atya, aki pár héttel ezt megelőzően „keresztény-, magyar- és életellenesnek” nevezte mindazokat, akiknek nem szimpatikus Orbán Viktor miniszterelnök kormánya.

 

A kanadai pap tipikus példája azoknak a magukat lelkipásztornak tartó képmutatóknak, akik a szószékről Isten tekintélyét felhasználva fröcsögnek kirekesztő, antidemokratikus és burkoltan fasiszta és náci szövegeket. Mindezzel meggyalázva Krisztus keresztáldozatát, aki meghalt azokért is, akik nem egy katolikus, félfasiszta ideológiai állam, hanem szabadság után vágyakoznak. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a papok őszinték, egyenesek, nem leplezik sok más társukhoz és elöljáróikhoz hasonlóan egyházuk és felekezeti szektájuk igazi arcát.

 

A burkolatlan pártpolitikai uszítást folytató magyar katolikus pap felháborodását fejezte ki amiatt, hogy a liberálisok a montreali érsekhez fordultak és hivatalos panaszt emeltek ellene az egyházmegyénél, miután egy szeptemberi cikkben a kanadai magyar plébános „ördöginek” nevezte mindazok tevékenységét és felszólalásait, akik kritikát fogalmaznak meg a jelenleg regnáló jobboldali kormány ellen. „Szinte hihetetlen, hogy 2011-ben ezeket át kell élni: a megbélyegzést, a feljelentéseket, a fenyegetéseket”– írta Androvich Tamás, miután az érsekség képviselője, Pierangelo Paternieri – saját bevallása szerint – „nyílt és őszinte beszélgetést” folytatott a pártpolitikai felszólalásairól ismert papjukkal.

 

Úgy tűnik azonban, hogy az érsekséggel folytatott elbeszélgetés után sem riadt vissza Androvich Tamás kirekesztő pártpolitikai tevékenységétől. Az 1956-os forradalom idei montreáli emlékműsorában elhangzott beszédét is a kanadai magyar liberálisok – különösen a Kanadai Magyar Demokratikus Charta és a Kanadai Magyar Hírlap – ostorozására használta fel.

„Kérem, hogy mindenki jól figyeljen, és hallgasson meg: nem vonom vissza azt, amit véleményként írtam, és nem kérek bocsánatot azért, mert mertem a véleményemet megmondani. Ha így tennék, akkor szégyent vallanék Prohászka Ottokár püspökre, Minszenty József bíboros hercegprímásra, Márton Áron püspökre, II. János Pál pápára, és sok más egyházi személyre, akik igenis felszólaltak különféle társadalmi kérdésekben”– mondta első helyen a példaképek között Prohászkát. A hírhedt, vad antiszemitizmusáról ismert Prohászka püspök példáját követő plébános azon az 1956-os emlékműsoron szerepelt, melyen Raffay Ernő, az egykori kommunista állambiztonsági szolgálatok tevékenységében érintett történésszel együtt lépett fel a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség színpadára.

Már többször felmerültek kételyek Androvich Tamás atya jó ítélőképességéről, különösen a montreali templom által szervezett farsangi bálokon, melyeken a plébános úr az egyik évben női parokába, szoknyába és magas sarkú cipőbe öltözött, az azt követő évben pedig Joker-ként jelent meg a hívők előtt. Az egyik öltözete a kurvákkal, a másik a szerencsejátékosokkal szembeni toleranciáját tükrözi a szent embernek. Toleranciát és keresztényi megértést csak a liberális demokrácia hívei felé nem ismer.

 

forrás: Amerikai Népszava

http://nepszava.com/2011/12/magyarorszag/prohaszka-kovetoje-a-kanadai-magyar-pap.html

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál